el calendari

, par  Teresa Dalmau , popularité : 20%

El dia, la setmana i el mes

L’any consta de 7 mesos de 31 dies (gener, març, maig, juliol, agost, octubre i desembre), 4 de 30 dies (abril, juny, setembre i novembre) i un (el febrer) que en té 28 en els anys comuns i 29 en els de traspàs. Els anys comuns també es divideixen en 52 setmanes i un dia i els de traspàs en 52 setmanes i dos dies. Això fa que si una data s’esdevé en un determinat dia de la setmana un any, la mateixa data l’any següent s’esdevé en l’endemà de la setmana ; si l’any és de traspàs, les dates compreses entre el març i el febrer de l’any següent s’esdevenen dos dies de la setmana més tard, en relació al dia en què havia caigut l’any anterior.

Dia : és la unitat fonamental de temps del calendari gregorià. Un dia equival aproximadament a 86.400 segons del Temps Atòmic Internacional o TAI :

Setmana : període de 7 dies.

En la majoria dels països cristians, la setmana comença dilluns, ja que el dia de descans del Senyor (Dominus) és el diumenge, el setè. Als països anglosaxons, probablement per influx de la religió jueva, el descans de la qual és dissabte, es considera que el primer dia de la setmana és el diumenge, costum que s’ha estès a alguns altres països.

Voir en ligne : calendari 2010

Navigation

Sites favoris Tous les sites

148 sites référencés dans ce secteur