Un moneder molt especial (cpt1) / Un porte-monnaie très particulier (chp 1).

, par  Teresa Dalmau , popularité : 1%

La Clàudia troba un moneder.

Claudia trouve un porte-monnaie.

T Dalmau

Situació inicial

Tot comença quan la Claudia, una noia de 12 anys, tornava a
casa molt enfadada perquè s’havia barallat amb la seua amiga Andrea.
Baixava per la Rambla amb els ulls clavats a terra i pensant
sobre el que li havia passat quan, de sobte, va veure un moneder
a terra.

El moneder era petit i tenia una tanca molt estranya,
tant, que no el pogué obrir. Primer pensà dur-lo a la policia però
després va decidir dur-lo a casa i consultar amb els pares. La Clàudia
i son pare intentaren obrir-lo, però tampoc no se’n sortien quan van descobrir que a la part de baix de la tanca hi havia gravat el nom del propietari.

La Clàudia haurà de tornar el moneder al seu propietari, un senyor gran que viu a prop i que té un braç ortopèdic.

Desenvolupament

Solene Murgui

Tot i que té por, la Claudia sonarà a la porta del Senyor F. Quan s’obre la porta li dóna de seguida la seva cartera, el Senyor F. està molt content perquè és un regal del seu millor amic Ben, un inventor.

El Sr. F convida la Claudia a entrar i a menjar unes galetes de pistatxo que acaba de fer. Eren les galetes preferides d’en Ben.

To menjant, el Sr F li explica com es va trobar amb en Ben al sud de França quan fugien tot dos de la guerra i carregaven un camió de pernils per guanyar alguns diners. Ell havia fugit de la guerra civil espanyola i en Ben fugia de la guerra que acabava d’esclatar a Europa.

En Ben volia anar a Londres a viure amb la seva tia, perquè Anglaterra no estava ocupada pels nazis.

El Sr F li explica també que la família d’en Ben no era rica, el seu pare i la seva germana van ser arrestats i assassinats per la policia nazi però que ell es va poder escapar.

El senyor F sap parlar francès i anglès. Va aprendre l’anglès pels carrers de Londres i Nova-York.

Situació final

Al final el senyor F i en Ben varen poder anar a Anglaterra gràcies a uns pescadors normands.

La Clàudia ha tingut una bona sorpresa, el senyor F és un senyor molt simpàtic i tornarà dimarts que ve per saber la continuació de la seva història.

EN FRANÇAIS

Situation initiale

Tout commence lorsque Claudia, une fille de 12 ans, rentrait à la maison très contrariée parce qu’elle s’était disputée avec sa copine Andrea. Elle descendait la Rambla les yeux fixés au sol en ruminant ce qu’il lui était arrivé quand, tout à coup, elle vit un porte-monnaie.

Il était petit et il avait une fermeture très bizarre à tel point qu’elle ne parvint pas à l’ouvrir. Tout d’abord elle pensa l’amener à la police mais pour finir elle décida de le ramener à la maison et de consulter les parents. Claudia et son père essayaient de l’ouvrir en vain lorsqu’ils découvrirent que le nom du propriétaire était gravé dans la partie inférieure de la fermeture.

Clàudia devra rendre le porte-monnaie à son propriétaire, un monsieur âgé qui habite tout près et qui a un bras orthopédique.

Déroulement

Malgré sa peur, Claudia sonnera à la porte de Monsieur F. Dès qu’il ouvre elle lui rend le porte-monnaie, Monsieur F est très content car il s’agit d’un cadeau offert par son meilleur ami Ben, un inventeur.

M. F invite Clàudia à entrer et manger des biscuits à la pistache qu’il vient de faire. C’étaient les biscuits préférés de Ben.

Tout en mangeant, M F li raconte comment il avait connu Ben dans le sud de la France lorsqu’ils fuyaient la guerre tous les deux et qu’ils chargeaient un camion de jambons pour gagner quelques sous. Lui, il fuyait la guerre civile espagnole et Ben celle qui venait d’éclater en Europe.

Ben voulait aller vivre à Londres avec sa tante parce que l’Angleterre n’était pas occupée par les nazis.

Monsieur F lui raconte aussi que la famille de Ben n’était pas riche, son père, sa mère et sa sœur avaient été arrêtés et assassinés par les nazis mais lui il avait pu s’échapper.

Monsieur F sait parler français et anglais. Il avait appris l’anglais dans les rues de Londres et de New York

Situation finale

Finalement M f et Ben avaient réussi à aller en Angleterre grâce à des pécheurs normands

Clàudia a été agréablement surprise, M F est un monsieur très sympathique et elle reviendra mardi prochain pour savoir la suite de l’histoire.

Sites favoris Tous les sites

148 sites référencés dans ce secteur